Eva Halfers is een nieuw gezicht in de KOPshop. Ze maakt wandkleden gekleurd met de indigo verftechniek, die je terug kunt vinden in onze KOPshop. We stelden een aantal vragen aan deze interessante dame die je zeker in de gaten moet houden!


Als je jezelf als kunstenaar in 4 woorden moet omschrijven, welke woorden zouden dat zijn?

Kleurrijk (met een voorliefde voor blauw), speels, multimedia en materialistisch.


Op welke van jouw werken ben je het meest trots en waarom?

Ik zou zeggen mijn meest recente werken. Je ontwikkelt jezelf en daarmee je werkwijze continue en dat vind ik een interessant gegeven. Momenteel werk ik aan nieuwe collages en ontwerpen door middel van mijn reststoffen. Het is een werk in proces en ik ben benieuwd in wat voor nieuwe vormen ik dit verder ga uitbreiden.


Hoe ben je op je huidige werkwijze gekomen?

Ik hou van vrijheid maar ik vind het nog interessanter om mijzelf door middel van materiaal/techniek te minimaliseren. Ik heb altijd een grote passie gehad voor ambacht en tijdens mijn studie (BA grafisch en ruimtelijk ontwerp) ben ik dichter gekomen hoe ik dit kon combineren met mijn visuele expressies. Tijdens mijn afstudeerproject ben ik de ambacht van het indigo textielverven gaan leren. Tot de dag van vandaag heb ik deze passie nog niet losgelaten en blijf ik zoeken naar nieuwe vormen en media om dit in te verwerken.

Ik ben stiekem een materialist. Vooral de hebbedingetjes voor in het interieur, de klassieke, traditionele en soms bijna kitscherige dagelijkse objecten. Mijn inspiratie van mijn beelden haal ik uit het analyseren van deze vormen en het versimpelen van deze dagelijkse objecten tot een alleenstaande, bijna abstracte, illustratie.


Als je met wie dan ook, dood of levend, kunt praten over je werk, wie zou dit dan zijn en waarom?

Het is misschien niet perse een persoon maar Belle en alle karakters van Belle en het Beest. Dit was mijn favoriete film als een kind en het is nog steeds mijn guilty pleasure om te bekijken op een dag dat ik een energieboost nodig heb (of gewoon omdat het leuk is). Mijn droom zou zijn om in die fantasie te kunnen stappen en samen met Belle, mevrouw Pot, Lumière en de rest te praten. Wie weet hebben hun nog wat interessante invalshoeken over mijn werk te vertellen. Ik denk dat de film de eerste liefde voor mijn objecten heeft gecreëerd.


Waar wil je over 5 jaar staan?

Momenteel ben ik bezig met mijn MA graphic and editorial projects op de Fine Arts University in Porto. Dus het afronden hiervan staat als een van mijn toekomstige doelen. Maar naast mijn studie blijf ik niet stil zitten. Ik hoop over 5 jaar mijn merk als artiest zodanig te hebben ontwikkeld dat ik hier als zelfstandige mee bezig kan zijn. Bijv dmv workshops; Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over mijn werk en werkwijze kan delen met een publiek. Als ik dat uiteindelijk kan doen in een studio omringt met veel groen en mijn honden (die staan al op mijn wishlist sinds een klein kind) dan denk ik dat ik een gelukkig mens zal zijn.